neděle 11. listopadu 2012

Cestovatelský večer II.


Akce Spolkového domu a čajovny Rainbow.

Sobota 24.11.2012, Spolkový dům Vlašim, 17-22:00h
www.spolkovydum.cz

Marcela Kocourková – Jižní Afrika
Jana Kmochová – Malajsie a Indonésie
Ing. Pavel Vojkovský – Putování po Západním Bengálsku

Vstupné dobrovolné, občerstvení zajištěno.

PODZIMNÍ CYKLUS CESTOVATELSKÝCH BESED A PROMÍTÁNÍ FOTOGRAFIÍ

Spolkový dům, přednáškový sál.

24. 11. 2012 od 17:00 hod

MARCELA KOCOURKOVÁ - JIŽNÍ AFRIKA
V zemi je třináct národních parků, které chrání rozmanitou přírodu. Na východě Dračí hory dosahující výšek 3500 m n.m., na západě poušť Kalahari a ve středu země náhorní plošinu s množstvím typické africké zvěře. Často navštěvovaným městem je Kapské město, které je známé nejen koloniální architekturou, ale také krásnými přírodními scenériemi (Stolovou horou a mysem Dobré naděje). Nenechte si ujít mimořádný zážitek, plný inspirací a strategických informací.

JANA KMOCHOVÁ - MALAJSIE, INDONESIE
Motto: "Cestovatel je člověk, který se během roku chová celkem normálně, pak obětuje celoroční popřípadě celoživotní úspory, aby v prachu, vedru, zimě, dešti zažil maximální nepohodlí i nebezpečí a místo dovolené na zotavenou se ničí, aby se v práci poté zotavil a předstíral, že je opět normální." Velmi poutavé vyprávění a promítání fotek.

Ing. PAVEL VOJKOVSKÝ - PUTOVÁNÍ PO ZÁPADNÍM BENGÁLSKU
Západní Bengálsko je indický stát ve východní Indii. Na severu je vymezen hřebenem Himálaje a na jihu Bengálským zálivem. V současnosti má Západní Bengálsko více než 80 milionů obyvatel, největším a zároveň správním městem je Kalkata. Značná část státu leží v deltě řeky Gangy, která tu každoročně způsobuje záplavy. Poutavé vyprávění z putování po této zemi a jedinečná příležitost ochutnat bengálskou specialitu.

Nenechte si ujít besedu s cestovateli!