čtvrtek 24. května 2012

Dětský festival



neděle 20.května 2012, farma Krišnův dvůr.

  Krásný slunečný den, spousta dětí, zážitků a legrace, projížďka na koni, zábavný kulturní program, lahodná hostina, táborák, kravičky, pávi...To vše se konalo v malebném prostředí farmy Krišnův dvůr v Městečku u Benešova. První velký dětský festival na Krišnově dvoře se skutečně vydařil. Dopoledne byly pro děti připraveny stanoviště s úkoly: poznávání obilovin, výtvarné činnosti, malování na obličej, slalom s kolečky... 
  Poté následoval kulturní program - zpívání, vystoupení tanečnic Líly a Nitji, které předvedly ukázku tradičního chrámového tance Bharata Natjam a kouzelnická show v podání Gourahariho dáse. Děti byly do programu aktivně zapojeny, naučily se jednoduchý tanec na píseň Džaja Rádhá Mádhava a jednoduchý kouzelnický trik.
  Po kulturním programu následovala velká hostina na dvoře farmy. Přítomní měli možnost ochutnat několik druhů zeleninových jídel s panýrem, smažená purí, všemi oblíbené hranolky s kečupem, jahodovou halvu s polevou...
  Vyvrcholením dne byl táborák, u kterého se opékaly brambory, vegetariánská uzenina Salve Natura, zpívala se Hare Krišna mahámantra za doprovodu kytary a děti dováděly na hřišti. Blažené úsměvy dětí a rodičů a spousta pozitivních ohlasů nasvědčují tomu, že s touto akcí chceme určitě pokračovat. Další termín je předběžně naplánován na začátek září, takže se máme na co těšit!

  Poděkování patří všem, kdo se zapojili do příprav, organizace a podpory této akce. Děkujeme za váš čas, službu, přízeň a finanční příspěvky. Děkujeme Mr. Kumárovi za sponzorování hostiny!

Fotografie

Text: Priya-kírti dás
Foto: Priya-kírti dás, Kandarpa deví dásí