pátek 29. března 2013

Reklama :-)



Modlitba před uctěním jídla (prasádam)

Před uctěním jídla (prasádam) oddaní společně opakují následující modlitbu (v Bengálštině):

autorem je: Šríla Bhaktivinóda Thákura

Z vašich dopisů...

Dobry den,
navstivil jsem Vasi farmu opakovane pred 3 az 4 lety (byl jsem i pocten Vasim bozstvem formou nabidky obetniho zakusku)...Mnohe nase pristupy k zivotu, prirode a duchovnimu cili se shoduji, byt se mohou nazyvat i jinymi jmeny...
Jsme z Vychodnich Cech, jeden mladence je ale z USA, ted je ale zpet v Kentucky. Zajmu ovsem mame na pozadi naseho duchovniho zivota vice a necitime se v nich prilis omezeni. Zde na Zemi hledame ovsem harmonicky, smysluplny a plnohodnotny zivot se snahou o zvladnuti vsech jeho zakladnich problemu vcetne utrpeni na jedne strane a usilim o dostatecne zajisteni vsech nasich zakladnich zivotnich potreb v souladu a spolupraci s prirodou a jejimi rytmy, jeji podstatou a jejimi zakony.
V duchovni oblasti podobne jako i Vy hledame a usilujeme predevsim o navazani kontaktu a ucinne bezprostredni spoluprace s Bohem, nebo lepe receno podrizeni se a sluzbu svrchovanemu vesmirnemu Bozstvu s ocekavanim naseho podilu na jeho darech, prispeni, vedeni, svetle .. .... nemala to a nesnadna uloha, jak snad i sami pripustite.

Tomas

Gaura Púrnimá festival 2013 - fotografie

27.3.2013, Farma Krišnův dvůr

Fotografie

nafotila: Induléká deví dásí

pondělí 18. března 2013

Hare Krišna s otevřenou náručí

Reportáž z návštěvy Krišnova dvora (březen 2013). Autor (text+foto): Kateřina Sysová, studentka žurnalistiky, fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze . 

Když se řekne Hare Krišna, mnohým se vybaví mniši oblečení v oranžových hávech, kteří postávají na ulici v centru města a verbují lidi k nákupu jedné z jejich duchovních knih. Někteří jdou dokonce ještě o kousek dále a představují si sektu, uzavřenou komunitu, s podlými náboženskými názory a zvláštními návyky chování. Pravda je však jinde...

Neděle na farmě (17.3.2013)

Fotografie