středa 22. srpna 2012

Padajátrá 2012

Letošní trasa mírového pochodu Padajátrá vedla z Lužců u Berouna do Loděnic přes Rudnou, Hostivice, Ořech, Karlštejn...

pondělí 20. srpna 2012

Čaitanja Čaritámrita se poprvé objevuje v češtině

Pro ISKCON News, Mádhava Smullen, 3.8.2012

Bhaktivédanta Book Trust (BBT), vydavatel všech knih zakladatele ISKCONu Šríly Prabhupády, vydal poprvé v historii celou Čajtanja Čaritámritu v češtině.

Starověké bengálské dílo, které popisuje život a učení zakladatele Gaudíja Vaišnavismu Šrí Čaitanji Maháprabhua s komentáři Šríly Prabhupády, bylo poprvé publikováno v angličtině v roce 1970 v sedmnáctidílné edici.

Od té doby byla Čaitanja Čaritámrta vytištěna v šestnácti dalších jazycích: němčině, francouštině, švédštině, finštině, ukrajinštině, maďarštině, polštině, srbo-chorvatštině, italštině, španělštině, portugalštině, urijštině, bengálštině, hindštině, gudžarati a nyní v češtině.

čtvrtek 16. srpna 2012

CD Krišna Dvarakanát

Je k mání nové CD z produkce Jaya Gurudévy Prabhua s názvem "Krišna Dvarakanát" - další ze série audio divadelních vyprávění pro děti i dospělé.

Moc, moc hezké, doporučujeme!

CD možno zakoupit v e-shopu www.jamuna.cz.
Finanční příspěvek cca 125 Kč/ks.

Zde je seznam doposud vydaných nahrávek:
Krišna přichází
Krišna Gópála
Krišna Vrindávančandra
Krišna Giridhárí
Krišna Gópinát
Krišna Dvarakadíša
Krišna Dvarakanát
Drama o Džagannátovi
+ 2 audio kazety čtení z knihy Krišna (brzy budou k dispozici také na CD).

Návštěva Lókanátha Svámího

Jeho Svátost Lókanáth Svámí navštíví farmu Krišnův dvůr v době od 24.-26. srpna. Můžeme se těšit na společné zpívání Hare Krišna mahámantry a vyprávění příběhů o Pánu Rámačandrovi (Ráma-kathá). Využijte této vzácné příležitosti a přijeďte se sdružovat ve společnosti oddaných.

Vaišnavský kalendář 2013

S radostí vám oznamujeme, že již máme nový Vaišnavský kalendář na rok 2013 s překrásnými barevnými fotografiemi Božstev Rádhy a Krišny, které buď přímo instaloval Šríla Prabhupáda anebo Božstev z chrámů, kde kdysi uctívání jiných menších podob Rádhy a Krišny zavedl. Díky kalendáři plném barevných fotografií Božstev na křídovém papíře můžete vidět například, jak vypadají Božstva v Londýně, Paříži, New Yorku, Los Angeles, Novém Vrindávanu, Sydney, Kalkatě, Bombaji, v Májápuru a ve Vrindávanu. Božstva, o nichž se píše na stránkách Prabhupádova životopisu.
Kromě význačných svátků a ékádaší kalendář rovněž uvádí státní svátky České repupliky. Kochejte se po celý rok pohledem na překrásné tváře Šrí Šrí Rádhy a Krišny. Nenechte si ujít! Limitovaná edice!

pondělí 13. srpna 2012

Divadlo "Gókarna&Dundukárí"

Divadelní představení z Krišnova dvora, které se hrálo u příležitosti oslav Šrí Krišna Džanmáštamí, v pátek 10.srpna.

středa 1. srpna 2012

Šrí Krišna Džanmáštamí & Vjásá Púdžá Šríly Prabhupády 2012

Srdečně vás zveme na dvoudenní festival, který se uskuteční

v pátek a v sobotu 10.-11. srpna,
na farmě Krišnův dvůr.

Můžete se těšit na bohatý kulturní program, zpívání, příběhy, divadlo, taneční vystoupení, kouzelnickou a ohňovou show, speciální program pro děti, velkou hostinu a spoustu dalších překvapení...

Všichni jste srdečně zváni. Pokud můžete, přivezte prosím s sebou dárek pro Božstva v podobě ovoce, květin, šperků, ozdob apod. Děkujeme.

Příspěvek za festival:
Džanmáštamí (pátek): 300 Kč
Vjásá Púdžá Šríly Prabhupády (sobota): 250 Kč
oba dva dny: 500 Kč

Těšíme se na setkání s vámi!