pondělí 16. července 2012

Z vašich dopisů...

13.7.2012

Milí oddaní Hare Krišny,

dnes jsem si vyhledala na internetu Krišnův dvůr (webové stránky jsou velmi povedené),protože jsem cítila,že jsem dlužna velké poděkování za týdenní pobyt Sadhusanga v duchovní atmosféře na farmě.

V městečku s nádhernou krajinou a okolím,nabitou duchovní energií,která přímo vybízí k meditaci i relaxaci jsem měla možnost osobně poznat oddané v každodením režimu,jejich chování a vlastnosti těchto nejen fyzicky,ale hlavně vnitřně krásných lidí...Tyto vlastnosti jsou dnes -- vzácné a to : pokora,nezištnost,čestnost,cudnost,cit ke zvířatům=
vegetarianství,vzájemná solidarita a nelpění na hmotných statcích--- jsou pravým opakem : chamtivosti,intrik,arogance,agrese,touhoy po vlastním prospěchu na úkor druhého,nemorálnosti,lhostejnosti ke krutému zacházení na jatkách a dalších nekalostí,které mě i ostatní obklopují v dnešním reálném životě.
Farma  to je klidný ostrov na rozbouřeném moři.

Velký,téměř mystický dojem na mě učinil ranní obřad vítání Božstev,podmanivá až nadpozemská hudba,která se nikdy neomrzí ,včetně stálé pokory a harmonie oddaných. Na tento zážitek se nedá zapomenout.
Též kírtany a přednášky byly pro mně obohacující. ---Troufám si říci,že i já jsem udělala mírný duchovní pokrok,Více přemýšlím o hlubších příčinách, důsledcích a pomíjivosti hmotného života,nic není náhoda ale zákonitost akce a reakce.

Jsem opravdu ráda,že jsem měla tu čest být přítomna...

Jsem introvert, mrzí mě,že toto ocenění nejsem schopna prohlásit osobně přede všemi,proto volím písemnou formu...

Když se můj syn Michal začal zajímat o hnutí Hare Krišna,přestože jsem tolerantní-byla jsem zaskočená a rozpačitá,postupně zjištuji jak se mění k lepšímu,naučil se sebeovládání,je spokojený a vyrovnaný,proto jsem klidná,protože vím,že je v dobrých rukou.

Ještě jednou  za vše děkuju i za lahodné prasádám....

Všechny pozdravuji...    Hare Krisna  !!!!!

Helena xxx