středa 30. května 2012

Reportáž z vegetariánského kurzu vaření ve Vlašimi

http://www.benesovsko.info/clanky/ve-vlasimi-se-kouzlilo-s-chutemi-vegetarianske-kuchyne

Pozvání k táboráku

  V rámci zpestření nedělních programů pro hosty se za pěkného počasí bude konat pravidelně každou neděli po hostině táborák na dětském hřišti před farmou. Vždy bude zajištěno občerstvení formou opékání brambor, chleba, chuťovek, reprodukovaná či živá hudba (kírtan), dramatické čtení z knihy Krišna, volná zábava pro děti na hřišti, trampolíně atd. Srdečně vás zveme na tato přátelská posezení u ohně. Hare Krišna!

  Pokud si chcete předem ověřit jestli táborák bude či ne, volejte mob.:603700512 (Priya-kírti dás).


úterý 29. května 2012

Gratulace k zasvěcení

Bhakta Štefan nedávno získal zasvěcení od HH Kadamba Kánany Svámího. Jeho duchovní jméno je nyní Švéta Varáha dás. Gratulujeme!

Švéta Varáha Prabhu zastává na farmě zodpovědnou funkci chrámového provozního vedoucího. Nepostradatelná je také jeho pomoc v technickém oddělení farmy, kde se stará o údržbu strojů atd.

pondělí 28. května 2012

Nová trampolína

Nová trampolína na dětském hřišti před farmou. Přijeďte si zaskákat :-)
Děkujeme mnohokrát Purušóttama Kšétrovi Prabhu za tento hezký dárek. Hare Krišna!

Harinám a kulturní program v Benešově u Prahy

Sobota 26.května, Benešov u Prahy:

Po delší době jsme se v radostné náladě vydali do ulic Benešova zpívat Hare Krišna mahámantru.


Večer proběhl kulturní program v čajovně "U Veselé konvičky" s Džaja Gurudévem Prabhu.

(c) foto & text: Priya-kírti dás





čtvrtek 24. května 2012

Dětský festival



neděle 20.května 2012, farma Krišnův dvůr.

  Krásný slunečný den, spousta dětí, zážitků a legrace, projížďka na koni, zábavný kulturní program, lahodná hostina, táborák, kravičky, pávi...To vše se konalo v malebném prostředí farmy Krišnův dvůr v Městečku u Benešova. První velký dětský festival na Krišnově dvoře se skutečně vydařil. Dopoledne byly pro děti připraveny stanoviště s úkoly: poznávání obilovin, výtvarné činnosti, malování na obličej, slalom s kolečky... 
  Poté následoval kulturní program - zpívání, vystoupení tanečnic Líly a Nitji, které předvedly ukázku tradičního chrámového tance Bharata Natjam a kouzelnická show v podání Gourahariho dáse. Děti byly do programu aktivně zapojeny, naučily se jednoduchý tanec na píseň Džaja Rádhá Mádhava a jednoduchý kouzelnický trik.
  Po kulturním programu následovala velká hostina na dvoře farmy. Přítomní měli možnost ochutnat několik druhů zeleninových jídel s panýrem, smažená purí, všemi oblíbené hranolky s kečupem, jahodovou halvu s polevou...
  Vyvrcholením dne byl táborák, u kterého se opékaly brambory, vegetariánská uzenina Salve Natura, zpívala se Hare Krišna mahámantra za doprovodu kytary a děti dováděly na hřišti. Blažené úsměvy dětí a rodičů a spousta pozitivních ohlasů nasvědčují tomu, že s touto akcí chceme určitě pokračovat. Další termín je předběžně naplánován na začátek září, takže se máme na co těšit!

  Poděkování patří všem, kdo se zapojili do příprav, organizace a podpory této akce. Děkujeme za váš čas, službu, přízeň a finanční příspěvky. Děkujeme Mr. Kumárovi za sponzorování hostiny!

Fotografie

Text: Priya-kírti dás
Foto: Priya-kírti dás, Kandarpa deví dásí

neděle 6. května 2012

Festival Nrsinha Čaturdaší

Božstvo Šrí Šrí Prahláda Nrsinhadéva
Farma Krišnův dvůr, 5.5.2012:

Společně jsme oslavili příznivý Den zjevení Pána Nrsinhadéva. Součástí programu byla Nrsinha-jadžňa (ohňová oběť).

Fotografie



Obřadné koupání Božstva (abhišeka):



úterý 1. května 2012

Začala sezóna farmářských trhů

Stánek s našimi produkty můžete navštívit na Farmářských trzích v Benešově u Prahy a v Praze. Děkujeme za vaši přízeň a těšíme se na další kontakt s vámi!




Návštěva HH Bhaktivaibhavy Svámího

HH Bhaktivaibhava Svámí
Farma Krišnův dvůr, 29. května 2012:
Vzácným hostem nedělního programu byl HH Bhaktivaibhava Svámí, který s námi zůstal až do pondělka. Měli jsme možnost naslouchat jeho inspirujícím přednáškám a kírtanům.

Na nedělní přednášce Maharádža hovořil na téma prvního verše ze Šrí Íšopanišady:
http://vedabase.com/cs/iso/1

Hlavním tématem pondělní přednášky bylo:
"Oddaný musí být neustále optimistou, pozitivně naladěn, sebevědomý, nadšený, mít jasný cíl, vize, přesvědčen, že dosáhne úspěchu a jednoho dne, že se vrátí zpátky ke Krišnovi a bude si s ním hrát a sloužit Mu."

Některé z dalších bodů přednášky:

"Na koho se obrátit, když máme v životě problémy? 80% lidí se o vás vůbec nezajímá a zbývajících 20% jsou rádi, že ty problémy máte :-)...Nezbývá nám nic jiného, než se obrátit na Krišnu."

"Jsi to, co jíš. A také platí: "Staneš se tím, o čem přemýšlíš."

Fotografie





(c) Pkd, 2012, www.krisnuvdvur.cz

Školní program na ZŠ v Chotýšanech

17.4.2012, ZŠ Chotýšany, školní Hare Krišna program, přednáší Pritivardhana Prabhu, ředitel gurukuly z Májápuru (Indie, Západní Bengálsko). Na návštěvu do ČR přicestoval se svými čtyřmi studenty z gurukuly.



Zpívání Hare Krišna s dětmi:


(c) 2012, Priya-kírti dás.