úterý 28. února 2012

Pozvání na festival Gaura Púrnimá


Gauránga Maháprabhu
Hare Krišna drazí oddaní a příznivci,
   všechny vás srdečně zveme na farmu Krišnův dvůr, kde budeme ve čtvrtek 8. března slavit Den zjevení Pána Čaitanji na této planetě – Gaura Púrnimá. Můžete se těšit na bohatý duchovní program, který, pro ty nejvíce dychtivé, začíná už ve 4.30 Mangala-árati. V dopoledních hodinách budeme společně vítat Božstva a uctíme Šrílu Prabhupádu Gurupúdžou. V ranní přednášce si poslechneme a zamyslíme se nad důležitými tématy ze Šrímad Bhágavatamu. Od 10 hodin budeme společnými kírtany a kathá opěvovat Nejvyššího Pána ve své nejmilostivější inkarnaci, abychom mohli opět zrealizovat, že transcendentální zvuková vibrace svatého jména skutečně očišťuje srdce všech a vnáší do nich oceán transcendentální blaženosti, po které stále toužíme. Odpoledne můžeme být očitými svědky transcendentální koupele Pána a potěšit ho tím, že se skutečně všichni zapojíme do společného kírtanu, který vždy koupel doprovází. Protože budeme naše těla i mysli udržovat po celou dobu festivalu bez zbytečných vzruchů – tzn. v postní náladě, můžeme si po Sandhya-árati (cca v 19.30). plně vychutnat hostinu, kde ochutnáme milost, kterou nám ze své bezpříčinné laskavosti přenechal Pán Čaitanja v podobě lahodného prasádam.
Pokusíme se v tento příznivý den společnými silami potěšit Pána Čajtanju tím, že se zúčastníme, nebo přineseme květiny, ovoce, vonné tyčinky a jiné vhodné dárky, a budeme dychtit po množství požehnání, která jsou v tento den, více než kdy jindy, možná získat nebo si uvědomit.

     Velmi se na vás těšíme, protože festivaly jsou vždy krásnou příležitostí jak rozvíjet hluboké vztahy na základě společné láskyplné oddané služby.

 Vaši služebníci z farmy Krišnův dvůr.