středa 28. září 2011

Příznivé obřady pro děti

Farma Krišnův dvůr, 28.září 2011
Na farmě proběhla další ze série samskár pro děti. Malému Góvindovi se poprvé obřadně stříhaly vlasy a Gaurangí se Sundarí přijímaly poprvé jídlo z obilnin. Góvinda je prvorozeným synem Prémadatty dáse a Padjaválí dásí. Préma datta je hlavním agronomem farmy, Padjaválí dlouhá léta pečuje o kravičky. Nyní, kromě mateřských povinností, zaskakuje v kuchyni a na oltáři u Božstev.

Gaurangí a Sundarí jsou dcerky bhakty Davida a bhaktin Jany. Mladá rodinka, která se před pár lety přistěhovala k farmě. Bhakta David je umělecký kovář a vděčíme mu za nádhernou kovanou vstupní bránu do dvora farmy, bhaktin Jana spolu s ostatními matkami zajišťuje předškolní výchovu dětí na farmě a v blízkosti farmy.

Přejeme dětem hodně štěstí na cestě duchovního pokroku.

Můžete se podívat na fotografie zde:
Fotogalerie

pátek 16. září 2011

Z vašich dopisů...

Je mi 38. O knížkách jsem dověděla tak, že jsem hledala nějaký komentář k Bhagavad Gítě, který by mi vyhovoval v češtině. Mám nějaké v angličtině, ale čeština je čeština :o) No a našla jsem ten váš – moc mně oslovil…prostě to tak nějak cítím. Také jsem přečetla Mahabharátu, Rámajánu a protože mám díky svému drahému Učiteli vztah k pánu Krišhnovi,  hledala jsem další. Našla jsem Shrimad Bhagavatam.  Zatím jsem přečetla 3. Času moc není, ale stačí si přečíst pár veršíků před spaním a člověka to hned přeladí... Jsou moc inspirativní. Jsem za ně MOC vděčná. MOC! 

**********
Dobrý den, chtěla jsem Vám poděkovat za ty moc dobré sušenky, které jsem si nejprve koupit vůbec nechtěla ale tedˇ jsem moc ráda že jsem je ochutnala. Nashledanou...

čtvrtek 8. září 2011

Vyzkoušejte náš nektarový med

Kvalitní květový med. Včelstva jsou umístěna na 46 hektarech polí, luk a pastvin patřících ekologické farmě Krišnův dvůr. Již od roku 1991 se na těchto pozemcích hospodaří bez použití jakýchkoliv chemických hnojiv a postřiků. Díky bohaté květeně podblanické oblasti obsahuje med nektar z mnoha rozmanitých květů. Kromě všudepřítomné řepky je to kaštan, lípa, pohanka, svazenka, jetel, květy ovocných stromů a nepřeberné množství lučních květin a porostů.

Hmotnost: 950 g, (prasádam).

Cena: 120 Kč

K zakoupení v e-shopu: www.jamuna.cz