čtvrtek 5. května 2011

Doporučujeme: Prabhupádova zubní pasta

Proč začít používat Prabhupádovu zubní pastu?

Většina zubních past na trhu je tvořena hlavně vápníkem jakožto brusným materiálem, glycerínem, který dodává tuhost, sladidly a fluoridem, který údajně má chránit zuby, ale jsou o tom pochyby. Tyto ingredience však naneštěstí vytvářejí účinek podobný tomu, jako když použijete smirkový papír na čištění auta a sirup jako leštidlo. To našim zubům moc neprospívá.

Vápník obrušuje zubní sklovinu a zuby na to reagují tak, že více zežloutnou a stávají se více citlivými. Glycerín vyžaduje, abyste si třicetkrát vypláchli ústa, abyste se zbavili lepkavých substancí. Fluorid je jed; stojí hned na druhém místě po arzénu. Faktem je, že tyto tři látky zabraňují přirozené samoléčicí schopnosti zubů. Další běžně používanou látkou je sodium lauryl sulphate (SLS), který se používá jako pěnící činidlo ve většině zubních past. Tato látka poškozuje systém vylučování slin v našich ústech.

Zubní pasta sama o sobě vám nezaručí dobré zdraví. Musíte také jíst zdravě a možná brát nějaké vitamíny a minerální doplňky.

S ohledem na znečištění přírody používáme co nejvíce přírodní, organicky vypěstované přísady. A navíc, nevykořisťujeme lidi.

Jedna tuba Prábhupádovy zubní pasty má obsah 75ml. Je velice účinná; stačí ji na zubní kartáček nanášet opravdu jen málo, proto vám vydrží dlouho.

Složení:
-kuchyňská soda: čistidlo, které zároveň vyrovnává hodnotu ph v ústech.
-zmýdlňující olej z konopí*: mýdlo vyrobené ze zázračného oleje z konopí. Dezinfikuje a rozpouští tuk na povrchu zubů.
-Voda: používá se jako rozpouštědlo mýdla a jako médium pro koloidní stříbro.
-Extrakt z nimbového stromu*: dobrý pro dásně a působí proti plísňovým infekcím.
-gaultheriová silice: používali ji už první američtí indiáni k ústní hygieně, dodává také chuť.
-Stevia: bylinka sladší než cukr. Přírodní sladidlo, které se používá v USA (v EU zatím není registrováno). Výzkumy prokázaly její význam při ústní hygieně.
-Přírodní thymol: získává se z tymiánu (mateřídoušky), dává chuť.
-Přírodní mentol: dává chuť.
-Přírodní kafr: dezinfikuje.
-Citrónový eukalypt**: dává chuť.
-Další esenciální oleje: dávají chuť.
-Koloidní stříbro: působí proti plísním.

* certifikovaný bio-produkt
** Fair-trade

Objednávejte v našem e-shopu Jamuna (www.jamuna.cz)